Contactlenzen

Hier kan u uw contactlenzen online bestellen.

Topper in lenzen

Kiest u liever voor lenzen? Dan hebt u bij ons de grootst mogelijke keuze. U krijgt alle informatie over mogelijkheden en onderhoud. Op basis van gegevens over kromming en correctie, en uw voorkeur naar gebruik en uitzicht, krijgt u de geknipte lens voor uw ogen.

Wij zijn gespecialiseerd in het aanpassen van contactlenzen. Maak een afspraak om uw ogen te controleren en wij zoeken de meest geschikte lens voor u.

Soorten contactlenzen

Sferische contactlenzen

Lenzen voor de meest gangbare correcties, wanneer uw oog de vorm van een ronde bol heeft (zoals een voetbal) en dus in alle richtingen dezelfde kromming heeft.

Torische contactlenzen

In tegenstelling tot de sferische contactlenzen zal uw oog hier eerder een elliptische vorm hebben (zoals een rugbybal). Dit houdt in dat er twee correcties in de lens verwerkt zitten om het bestaande astigmatisme te corrigeren.

Multifocale, bifocale contactlenzen

Indien u niet enkel om ver te kijken, maar ook om te lezen een correctie nodig hebt, kan u multifocale contactlenzen dragen. De bouw van multifocale contactlenzen is compleet anders t.o.v multifocale glazen, omdat je niet door verschillende plaatsen in de lens kan kijken.

Er zijn verschillende mogelijkheden in multifocale contactlenzen waardoor u (indien een bepaalde soort geen voldoening geeft) steeds andere lenzen kan testen die eventueel een beter resultaat geven.

De motivatie is hier een heel grote factor in het wennen aan de lenzen, de aanpassing neemt doorgaans wat meer tijd in beslag.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn harde lenzen die tijdens het slapen de kromming van het hoornvlies aanpassen zodat u geen nood meer hebt aan lenzen of een bril gedurende dag. Het is een veilig alternatief voor laserbehandeling. Het resultaat is namelijk volledig omkeerbaar.

Nachtlenzen aanpassen is een specialiteit waarvoor extra opleidingen nodig zijn. Twee medewerkers van Optiek Bosteels zijn opgeleid om nachtlenzen aan te passen.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Met nachtlenzen kunnen we correcties behandelen van -0.50 tot -6.00.

Het zijn ideale lenzen voor

  • Sporters die zonder lenzen of een bril van complete vrijheid willen genieten.
  • Kinderen. Als ouder hoef je je geen zorgen te maken overdag, de lenzen op- en afzetten en het onderhoud gebeuren thuis. Daarnaast houden nachtlenzen toenemende myopie beter tegen dan gewone contactlenzen.
  • Iedereen die het comfort wil om overdag zonder lens of bril door het leven te gaan. Droge ogen door het dragen van lenzen zijn volledig verdwenen.